Poradna Krmivo pro psy


Autor: | Vloženo: 12.01.2017 000 08:43 | Témata: Poradna Krmivo pro psy

Hubnuti

Dobrý den,
Máme 11 měsíčního manchester teriéra, od 2 měsíců krmí mě Taste of the wild puppy lososove, prostřídali jsme jen stejnou značkou ale bizoni příchuť. V posledních 2 mesicich pejsek zhubnul, vystoupla mu pater a kyčle zadních nohou, což je známkou podvyzivy. Nezhubnul ale vůbec na vaze, váží od svých 7 měsíců 12 Kg, porad stejně, a měří 51 Cm v kohoutku. Je dost osvaleny, ale je na pohrát znát, ze nemá žádný podkožní tuk.
Zhubnul jen vyzuelne, vyprazdňuje se dobre, srst má lesklou, nijak nést rada, je velmi aktivní, hravý, zlobivy, známky únavy nevykazuje. Když jsme začali pozorovat hubnuti, radili jsme se s veterinarem, poradil zvýšit krmnou dávku a odvětvím. Vše jsme udělali, ale ne přibírá. Tak nás napadlo, jestli by nepotřeboval dostat do krmiva trochu obilovin. Zvažovali jsme míchat Taste od the wild s nízkoobilnymi granulemi' líbí se nám svým složením třeba Ontario puppy medium lamb, herbs, rice. Co si o tom myslíte? Manžel si mysli, ze proste nemá po čem přibrat, když nedostává žádné obiloviny. Jako pamlsky dostává jen maso.
Mockrát děkuji za radu. Když nepomůže změna krmeni, budeme muset k veterináři na nějaká vyšetření.

  • 17. ledna 2017 - Odpověď partnera sekce Akinu.cz

    Dobrý den, paní Kateřino,

    v 11 měsících je to ještě štěně, které potřebuje kvalitní stravu pro správný růst kostí a svalů. Je potřeba stále zvyšovat krmnou dávku. Dle tabulky by měl pejsek dostávat denně 100 - 175g. Pokud je pejsek abnormálně aktivní a denně s ním chodíte na dlouhé procházky, tak můžete dát i malinko více.

    Taste of the wild je velmi kvalitní krmivo, které bych neměnila, s ničím nemíchala. Méně kvalitní krmivo, které obsahuje vyšší procento obilí ve velké míře pejsek nedokáže ve svém trávicím traktu vůbec vstřebat a tím pádem z toho pejsek víc nepřibere.

    Pro více informací napište pod odpověď nebo na můj email [email protected]
    Myslím, že bude stačit upravit krmnou dávku.

    Hezký den a ať se pejskovi daří,
    AKINU tým

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.